Новини



Історико-містобудівне обгрунтування розміщення 9-ти поверхового багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Аптекарська, м. Ромни, Сумської області


Архітектурно-планувальні рішення житлового комплексу обумовлене раціональним використанням ділянки забудови.

На відведеній території запроектований житловий комплекс, що складається з двох 9-nи поверхових житлових секцій з підземним паркінгом і вбудованими нежитловими приміщеннями (1 поверх).

Житлові секції мають розміри в осях 38,6м х 14,8м та 22,5м х 27,15м.

В об’ємно-планувальному рішенні забудова являє собою єдину архітектурну композицію житлового комплексу.


Прийнята поверховість, планувальна структура і орієнтація будівель відповідає вимогам ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій», забезпечує необхідну нормативну інсоляцію приміщень, прилеглої території і прилеглої забудови.

Проект забудови передбачає використання сучасних високотехнологічних будівельних систем, що дозволяє досягти максимальної виразності архітектурних форм і забезпечити високий естетичний рівень сприйняття об’єкту.

Конструктивна схема будівель представляє собою монолітний залізобетонний каркас.


Архітектурно-планувальні рішення.

Внутрішнє планування житлових секцій виконано відповідно до вимог завдання на проектування і технологічних вимог до будівель даного типу.

Кожна секція складається з шести житлових поверхів, підземного паркінгу і першого поверху з приміщеннями громадського призначення.

І Висота житлових поверхів 3,0м, першого поверху – 3,9м.

Для сполучення між поверхами запроектовані сходові клітки СК1 і ліфти з кабіною 1,1м х 1,4м.

Виходи з ліфтів на рівні паркінгу передбачено через протипожежні тамбур-шлюзи з підпором повітря.

Для маломобільних груп населення входи в житлову частину будівлі виведені на рівень тротуару, входи до приміщень громадського призначення дублюються пандусами.



Слідкуйте за нами також у Facebook та Instagram