Новини



Цивільний захист - це функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період.

У сьогоденні, коли ворог продовжує атакувати всю територію України, у тому числи місто Київ, крилатими ракетами та безпілотними летальними апаратами, стає актуальним питання захисту особистого життя та життя своїх близьких.

Тривалий час у місті постійно лунає сирена (сигнал «Увага всім»), на даний час означає, як правило, «Повітряна тривога».

Під час цього сигналу потрібно обов’язково ховатися у найближчому укритті. На даний час саме надійне укриття – це станції метрополітену.

Коли поруч немає цього, необхідно визначити найближче укриття - споруди подвійного призначення або найпростіші укриття і обов’язково ховатися, Ракети та безпілотні летальні апарати (у тому числі іранські дрони-комікадзи) не дуже розрізняють: військовий об’єкт, об’єкт інфраструктури або житловий будинок.

Так в понеділок (17 жовтня) було попадання у житловий будинок, в якому загинуло 4 людини, з них одна вагітна жінка.


Останнім часом розвідка Америки та Англії сповіщають, що рф веде переговори з Іраном щодо постачання їй балістичних ракет середньої дальності (БРСД), крім того рф знімає зі зберігання свої БРСД Р-17.

Ці ракети набагато безпечніші за крилатих ракет та дронів-комікадзе.

В них більше швидкість та міцність заряду (Іранські ракети мають заряд від 300 кілограм, а російські Р-17 до 1000 кілограм) відносно крилатих ракет та дронів.

Так ракета Р-17 на 300 кілометрів летить приблизно за 300 секунд, тому час на виявлення цих ракет об’явлення тривоги та на те щоб сховатися дуже короткий.


Бережіть себе та своїх близьких. Під час «Повітряної тривоги» ховайтеся в укриття.



Слідкуйте за нами також у Facebook та Instagram